از سالیان دور تا به امروز سازهها روز به روز در حال زیباتر شدن هستند و پا به عرصه مدرنیتهها می گذارند. از خانههای کاه گلی و آجری گرفته تا برجهای سر به فلک کشیده و آسمان خراش هر کدام زیبایی منحصر به فرد خود را دارند.
سبک طراحی دکوراسیون در هر یک از این سازه ها با دیگری فرق دارد و نیازمند است تا فردی متخصص این مسئولیت را بر عهده بگیرد؛ که در این صورت فضای ساختمان به اوج زیبایی و درخشش خود برسد.
اکنون در این مقاله قصد داریم تا شما را با سبکی پر طرفدار در زیبایی بخشیدن به سقف آشنا کنیم که در انواع مختلف و اشکال مختلف سادگی فضا را گرفته و به ساختمانی مدرن تبدیل می کند. سقف کاذب نامی است که امروزه در اکثر بازسازی و ساخت و سازها به عنوان دکوراسیونی خاص گوش می رسد. با ما همراه باشید.
ساختار سقف کاذب
اگر بخواهیم سقف کاذب را معرفی کنیم، بهتر است بگوییم که یک پوشش برای سقف اصلی در ساختمان است که از مزایای آن به جز زیبایی می توان به پوشاندن سیم و کابلهای سقف اشاره کرد. بار اصلی این نوع سقف ثانویه به سقف اصلی وارد شده و محل اتصال آن دیوار های اطراف و سقف اصلی می باشد.
این سبک دکوراسیون را به راحتی می توان با توجه به معماری سقف و دیوارها ئر انواع ساختمان های مسکونی و تجاری به کار برد. اگر جزو افرادی هستید که در منزل یا محل کار خود به نورپردازی اهمیت زیادی می دهید، بهترین گزینه برای شما سقف کاذب است؛ چرا که با کمک آن می توان به اجرای نورپردازیهای دکوراتیوی پرداخت که چشم ها را مسحور خود کند.
یکی از نکاتی که باید در اجرای سقف کاذب در نظر گرفت این است که این سقف ارتفاع فضا را کاهش می دهد پس از نصب دیوار تا دیوار و کامل آن خودداری کنید و از جهت دیگر نیز با طراهی های جالب و تخصصی این نوع سقف می توان اشکال مختلف و حس و حالهای جدید را به منزل یا حتی محل کار ببخشیم.
در تعدادی از منازل می توان محلهایی را دید که به شدت در مرکز توجه نا خود آگاه ما قراردارند؛ که یکی از دلایل این مرکز توجه بودن سقف کاذب است و بدین معنی است که برای مثال در بالای یک نقطه از خانه مثل محل قرار گیری میز نهارخوری یا تلویزیون با طرح های مختلف سقف کاذب و همچنان اجرای نورپردازی های جذاب زیبایی آن نقطه را صد برابر کرد.
آهن، گچ، فلز، چوب، طلق، آلومینیوم، صفحات فلزی دارای روکش و پی وی سی از جمله موادی هستند که متریال سقف کاذب را تشکیل می دهند.
انواع سقف ها
سقف ها انواع بسیار مختلفی دارند که می توان به تعدادی از آن ها نظیر سازه نمایان، سقف مشبک با تایل فلزی، سقف کاذب یکپارچه، سقف مشبک با تایل گچی، تایل گچی آکوستیک، سقف کاذب باکس، سازه پنهان، تایل گچی ساده، سقف کاذب بصورت باکس و نور مخفی و … اشاره نمود.
بخش های تشکیل دهنده سقف کاذب
در هر یک از سقف های کاذب بخشهایی دیده می شود که امکان دارد در نوع دیگری از سقف کاذبها دیده نشود؛ برای مثال در سقف کاذبهای آکوستیک از نبشی کنار دیوار، چوبهای چهار تراش چپ و راست و ورقه ی آکوستیک استفاده می شود در صورتی که در دیگر انواع سقفها این متریال استفاده نمی شود.
اگر بخواهیم مثال های دیگری را برای بهتر درک کردن بزنیم، می توان به این مورد نیز اشاره کرد که در سقفهایی که لایه ی آخر آن گچ کاری است، از رابیتز و گچ ( برای گچ کاری) استفاده می شود. مواردی که بصورت مشترک در تمامی سقف کاذبها دیده می شود عبارتند از:
- میلگردهای عمومی
- میلگردهای افقی چپ و راست
در ادامه به معرفی این بخشهای تشکیل دهنده خواهیم پرداخت.
میلگردهای عمومی و افقی چپ و راست در تمامی سقف کاذبها
با توجه به توضیحاتی که داده شد فهمیدیم که تکیه گاه اصلی سقف کاذب، سقف اصلی و دیوارها می باشد. اگر سقف کاذب را بشکافیم، میلگردهایی با فاصله یک متر از هم دیگر خواهیم دید.
البته با توجه به این که سقف بتنی یا طاق ضربی باشد، محل این میلگردها در سقف اصلی متفاوت است. بعد از این که میلگردهای عمودی نصب شد، نوبت به نصب میلگرد های افقی چپ و راست می رسد.
میلگرد های افقی چپ و راست در سقف کاذب در انتهای میلگرد عمومی قرار میگیرد بطوری که مستطیلهای ۴۰ در ۴۰ سانت یا ۱۰ در ۱۰ سانت تشکیل می شود. ناگفته نماند که به جای میلگردهای افقی چپ و راست می توان از نبشی یا سپری استفاده کرد.
مزایای سقف کاذب
شاید تا به الان در مورد سقف کاذب فقط زیبایی را در نظر داشتید اما جالب است بدانید ک علاوه بر زیبایی مزایایی نیز دارد. به عنوان مثال به راحتی می توان سقف کاذب را جابجا کرد و البته که هزینههای بازسازی این نوع سقف به مراتب از سقف اصلی کمتر است.
مورد بعدی در مورد کاربردی بودن سقف کاذب، عایق بودن در برابر صدا می باشد. ناگفته نماند که یکی از فواید جالب استفاده از سقف کاذب صرفه جویی در مصرف انرژی است.
انواع سقف کاذب
یکی دیگر از مواردی که در ایجاد سقف کاذب باید در نظر گرفت نوع آن است؛ چرا که انواع مختلفی را در بازار می توان مشاهده کرد. پرفروش ترین و پر طرفدار ترین این نوع سقف، کناف، رابیتس، گریلیوم، چوبی، آکوستیک یا جاذب صوت، آلومینیومی، پی وی سی، ترکیبی و آی گلس می باشد که بسته به سلیقه و البته متناسب با دکوراسیون فضا انتخاب می شود.
سخن آخر
اکنون بصورت کلی و اجمالی با انواع سقف کاذب آشنا شدیم. دنیای سقف کاذبها بسیار متنوع است؛ از همین رو انتخاب مناسب ترین نوع آن با شکل ظاهری نهایی آن به صورتی که به صورت اصولی و فوق العاده منحصر به فرد باشد، تنها کار یک مشاور و متخصص این رشته است. چنان چه در نظر داشتید خاص ترین دکوراسیون همراه با سقف کاذب را داشته باشید، تنها کافی است تا با ما تماس بگیرید تا مشاوران ما بهترین انتخابها را متناسب با دکوراسیون دلخواه شما در اختیارتان قرار دهند.
از طریق فرم تماس در صفحه تماس با ما نیز میتوانید اطلاعات خود را ثبت کنید تا مشاوران پرهام کناف در کوتاه ترین زمان ممکن با شما تماس بگیرند و تمام مشاوره های لازم را به شما ارائه دهند.
در صفحه اینستاگرام پرهام کناف نیز میتوانید نمونه کار های بیشتر مارا مشاهده کنید